Spelregels Masters of Cycling

Samenvatting

Aan het begin van het jaar zijn alle wielrenners met minimaal 1 CQ punt te kopen door de ploegleiders. Dit gebeurt door middel van een veiling per opbod. Elke renner kan maar in 1 ploeg zitten. De ploegleider met het hoogste bod krijgt de renner. Met de gekochte renners behaal je punten gelijk aan de CQ punten die de renner behaalt. Aan het eind van het jaar wordt de prijzenpot verdeeld naar rato van het aantal behaalde punten.

Start van het spel

Iedere ploegleider legt 10 euro in en ontvangt hiervoor een budget van 10.000 Paidia’s. Alle renners met minimaal 1 CQ punt zijn beschikbaar om te kopen. Als er nog geen bod gedaan is op een renner kan je een nieuw bod openen door een bod van minimaal 20 Paidia’s op deze renner te doen. Deze renner komt dan in de lijst van openstaande biedingen. Andere ploegleiders hebben daarna 48 uur de tijd om een hoger bod (minimaal 10% hoger) uit te brengen. Als dit gebeurt begint de 48 uur klok opnieuw te lopen. Als er 48 uur lang geen bod meer is uitgebracht gaat de renner naar de hoogste bieder. De betreffende renner zit dan vanaf die dag in die ploeg.

Budget

Iedere ploegleider heeft 10.000 Paidia’s budget. Je kan alleen maar een bod uitbrengen op een renner als je dit ook daadwerkelijk kan betalen. Hierbij wordt gekeken naar de renners die je al in je ploeg hebt, maar ook naar renners waar je op dat moment het hoogste bod op hebt.

Voorbeeld

Ploegleider A heeft een ploeg voor in  totaal 9.000 Paidia’s. Daarnaast heeft hij op dit moment het hoogste bod op Sebastiaan Langeveld van 600 Paidia’s. Hij wil graag een bod uitbrengen op Lars Boom waar het hoogste bod nu 700 Paidia’s is. Het bod moet minimaal 770 zijn (10% regel), maar daarmee overschreidt hij de 10.000 grens (9.000 + 600 + 700 = 10.300). Hij kan dus niet bieden op Lars Boom. Een uur later heeft iemand anders een bod van 700 Paidia’s op Langeveld gedaan. Ploegleider A kan nu wel op Lars Boom bieden (9.000 + 770 = 9.770)

Renners inwisselen

Om toch enigszins je ploeg nog te kunnen veranderen gedurende het jaar, mag iedere ploegleider vanaf 6 januari elke 2 weken 1 renner inwisselen bij de bank. Op het moment dat je dit doet krijg je onmiddellijk de Paidia’s die je voor deze renner betaald hebt terug in je budget minus 10% inwisselkosten (afgerond naar boven in hele Paidia’s). De renner zit ook per direct (en met terugwerkende kracht vanaf het begin van de dag) niet meer in je ploeg. Hij verdient dus op de dag dat je hem inwisselt geen punten meer voor je.

Voorbeeld

Ploegleider A uit vorig voorbeeld. Heeft nog steeds een ploeg van 9.000 Paidia’s en heeft nu het hoogste bod op Lars Boom van 770. Hij wil echter ook nog steeds Langeveld kopen. Om dit te kunnen doen wisselt hij Tom Boonen in bij de bank. Tom Boonen heeft hij eerder voor 1.000 Paidia’s gekocht. Ploegleider A heeft nu een ploeg ter waarde van 8.000 Paidia’s en inwisselkosten van 100 Paidia’s en kan nu ook 770 op Langeveld bieden (8.000 + 100 + 770 + 770 = 9.640)

Een renner die is ingewisseld komt per direct weer beschikbaar om op te bieden. Echter je mag nooit bieden op een renner die je eerder het jaar hebt ingewisseld. Op deze manier blijft het het gehele jaar mogelijk om nieuwe renners aan te kopen.

Vanaf 1 november kan er niet meer ingewisseld worden. Ook kan er dan niet meer geboden worden op nieuwe renners. Lopende biedingen (waar bij het startbod dus voor 1 november heeft plaatsgevonden) worden gewoon volgens de regels afgewerkt.

Puntentelling

Alle renners krijgen punten gelijk aan de CQ punten die een renner krijgt terwijl hij in je ploeg zit. Je kan geen punten missen doordat je renners moet opstellen oid. Alle koersen waarin CQ punten te verdienen zijn tellen mee vanaf de dag dat de renner in je ploeg zit tot aan de dag dat je een renner hebt ingewisseld bij de bank (de dag dat je hem inwisselt telt dus niet meer mee). Als je een renner in je team krijgt terwijl een meerdaagse koers al bezig is krijg je niet de punten van de etappes van de dagen ervoor, maar wel de punten van de etappes vanaf de dag dat je de renner hebt en het eindklassement. Andersom als een renner tijdens een meerdaagse wedstrijd wordt ingewisseld, krijg je geen punten voor de etappes die op die dag en daarna zijn/worden verreden en ook niet voor de eindklassementen.

Verdeling van de prijzenpot.

Alle punten worden over het hele jaar opgeteld. Alle inleg wordt na rato van het aantal behaalde punten verdeeld over de deelnemers.

Voorbeeld

Ploegleider A heeft 8.000 CQ punten gehaald. In totaal zijn er door alle 20 ploegleiders 100.000 CQ punten gehaald. Ploegleider A krijgt 8.000/100.000=8% van de totale pot. De totale pot is 20 * 10 Euro = 200 Euro. Ploegleider A krijgt 8% van 200 Euro = 16 Euro

Iedere ploegleider krijgt dus waarschijnlijk altijd een deel van de ingelegde 10 euro terug.

Deelname

Je kan je aanmelden via e-mail op MoC@paidiagames.nl. Je ontvangt dan een mail met het rekeningnummer waarna je de 10 Euro inleg kunt overmaken. Als het geld binnen is, krijg je meteen je licentie voor je ploeg met daarbij je inlogcodes voor de website. De veiling gaat open ergens in december, afhankelijk van de aanmeldingen.  6 januari is de eerste dag dat er punten verdiend kunnen worden.

Website

De gehele veiling verloopt via de website. Voordat een bod in de tool geaccepteerd wordt, worden verschillende controles uitgevoerd om te checken of het bod geldig is. Op deze manier zullen naar verwachting alle biedingen die geaccepteerd worden aan de regels voldoen. Mocht er echter een situatie voordoen dat er onterecht een bod voorbij de controles glipt, heeft de spelleiding het recht om in te grijpen.